Lekkages

Lekkages

Heduro warmteservice staat u 24 uur per dag en 7 dagen per week te hulp bij het verhelpen van lekkages. We zijn altijd telefonisch bereikbaar en beschikken over de nodige materialen voor het dichten van alle types lekkages.

Heeft u een lekkage? Neem dan direct contact met ons op. Als een lekkage niet zo snel mogelijk wordt gedicht kan deze voor grote gevolgen zorgen. Door de blijvende waterschade aan muren, houtwerk, structuur van het dak en persoonlijke bezittingen kunt u op lange termijn ineens opnieuw voor verassingen staan. Het is daarom in eerste instantie van belang dat er een goede lek detectie wordt uitgevoerd alvorens we kijken naar een mogelijke oplossing.

Loodgieter lekkage
Lekkage detectie

De eerste detectie wordt waarschijnlijk door uzelf gedaan. Het vinden van de exacte bron blijkt meestal lastig, maar mogelijk ziet u water langs een klein scheurtje in de leiding of pijp naar buiten stromen, of de vaatwasser spoelt ineens niet meer.

Om de echte oorzaak te ontdekken hebben wij altijd de nodige appartuur bij ons. Zodra wij de lekkage hebben ontdekt zullen we proberen de bron te herstellen. In sommige gevallen voeren wij een noodreparatie uit. In de wat serieuzere gevallen monteren we een stuk nieuwe leiding zodat er niet snel weer een lekkage ontstaat.

Achteraf bespreken we met u de oorzaak van de lekkage en kijken we tevens naar andere mogelijke probleempunten waar in de toekomst eventueel een lekkage kan door ontstaan.

Werking lekdetectie

Bij een lekdetectie probeert een loodgieter met verschillende vormen van apparatuur de bron van het lek voor u te achterhalen. Zodra een lek gedetecteerd is, zal een loodgieter proberen de bron van de lekkage direct voor u aan te pakken. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een scheurtje in uw afvoer of waterleiding, kan het voldoende zijn om het gat te dichten. In andere gevallen kan het noodzakelijk zijn een deel van de leiding te vervangen, zodat u in de toekomst geen last meer krijgt van de bron van de lekkage.

Ook krijgt u in veel gevallen een rapport van de lekdetectie. Mocht er kort na het verhelpen van het lek weer een lekkage opspelen, dan zal de loodgieter vaak zorgen voor een andere oplossing.

Methodes lekkage opsporing

Wij beschikken over verschillende apparaten om een grondige lekdetectie bij u thuis te kunnen uitvoeren.

Vaak voeren we een rookgasmeting / drukmeting uit waarbij we naar de meters van de waterleidingen kijken. Als dat geen goed uitsluitsel geeft dan hebben we nog een infrarood-meting en traceergas tot onze beschikking. Alle methodes zijn schadeloos voor uw leidingen maar geven ons wel een goed beeld bij wat de oorzaak van de lekkage kan zijn.

Heeft u reeds schade door lekkage?

Heeft u ernstige schade als gevolg van een lekkage? Dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Heduro warmteservice werkt samen met schade regiecentrum Wouw. Dit is het snelste schade herstel netwerk van Nederland waardoor wij de communicatie en afhandeling met uw eigen verzekeringsmaatschappij uit handen nemen. Wij regelen op deze manier het herstel van de schade en bijkomende zaken volledig.

Spoedreparatie lekkage

De loodgieters van Heduro warmteservice hebben alle ruim ervaring met het verhelpen van lekkages. Onze vakmannen zijn daarbij opgeleid en we garanderen u dat we u kunnen assisteren in het geval van een lekkage.

Na telefonisch contact zijn we snel bij u op locatie om deskundige lek detectie uit te voeren en natuurlijk de lekkage te verhelpen.

We overleggen duidelijk de oplossing met u voordat we beginnen met de verschillende vormen van lek detectie. We gebruiken de nieuwste technieken en apparatuur om u zo snel mogelijk te kunnen helpen.

» Heeft u een lekkage? Neem dan direct 24 /7 contact op via onze spoedservice op 076 800 99 99 om grotere schade te voorkomen.

Image credit: Freepik