CV-Ketel storing

HomeCV-ketelsCV-Ketel storing

CV-Ketel storing

Last van een CV-Ketel storing? Komt er ineens geen warm water meer uit de kraan of is de verwarming 'kapot' ? Wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk geholpen bent. Onze warmte monteurs zijn opgeleid om de storingen van CV-ketels snel te kunnen verhelpen. Met meer dan 20 jaar ervaring zorgen we ervoor dat de CV-ketel storing dezelfde dag nog verholpen is.
Veel voorkomende CV-ketel storingen

Een CV-ketel is een complex apparaat waarin meerdere componenten continu functioneren om uw leidingen van warm water te voorzien. Het is daarom verstandig een onderhoudscontract af te sluiten zodat u niet ineens voor verassingen komt te staan.

Onderstaand leest u de storingen waar wij het meest voor gebeld worden:

  • De druk van het expansievat. Het kan zijn dat de druk in het expansievat te laag wordt wat zorgt dat u de CV-ketel met regelmaat moet bijvullen.
  • Kapotte randonderdelen zoals een ontluchter, knelverbinding of pakkingen. Ook hierdoor lekt de ketel langzaam water waardoor u de CV-ketel moet bijvullen.
  • Sensoren geven verkeerde waardes. Dit zorgt ervoor dat de CV-ketel niet meer warmt of juist teveel warmt.
  • Mankementen aan de elektronica door lekkage. De meetapparatuur geeft de verkeerde waardes door naar de rest van de onderdelen zoals ventilator, waardoor het toestel niet meer goed of verkeerd wordt aangestuurd.

CV-Ketel storing zelf oplossen

Sommige CV-ketel storingen zijn zelf op te lossen, afhankelijk van de storingscode.

Voordat u contact met ons opneemt kunt u het volgende proberen:

  • Het resetten van de CV-ketel. Afhankelijk van het model is er waarschijnlijk een fysieke resetknop aanwezig in de buurt van het display.
  • Controleer de waakvlam.
  • Controleer de waterdruk. Deze moet tussen de 1.5 en 2.0 bar zijn.

Is de CV-storing niet verholpen nadat u bovenstaande zaken heeft nagelopen? Dan neemt u het beste contact met ons op.

» CV-Ketels storing? Wij zijn 24 / 7 te bereiken op het nummer 076 800 99 99 en zijn binnen twee uur bij u op locatie voor een spoedreparatie. Voor minder dringende storingen zijn wij binnen 24 uur bij u langs geweest. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Image credit: Freepik