CV-Ketel lekkage

HomeCV-ketelsCV-Ketel lekkage

CV-Ketel lekkage

Heeft u het vermoeden dat uw CV-ketel lekt? Het is namelijk lastig om de bron van een lekkage op te sporen en vervolgens ook te dichten. De lekkage kan in de leiding zitten maar ook ergens in de CV-ketel zelf zoals de warmtewisselaar, platenwisselaar of driewegklep.

Als u denkt dat de oorzaak bij het overdrukventiel zit kunt u deze zelf controleren. Als u dit liever aan een professionele installateur overlaat dan komen wij graag bij u langs om de situatie te bekijken.

Lekt uw CV-ketel water?

CV-ketels zijn technische en complexe apparaten die fungeren als leverancier van warm water door het hele huis. De warmte wisselaar zorgt voor de aanvoer van koud en warm water. De afwisseling van deze temperaturen kan er voor zorgen dat de leidingen rondom dit element extra gevoelig zijn voor scheurtjes. Een klein lek zorgt ervoor dat u de CV-ketel moet bijvullen. Als dit het geval is dan kunt u het beste contact met ons opnemen zodat wij het lek kunnen dichten om grotere schade te voorkomen.

Zelf CV-ketel lekkage achterhalen

Merkt u dat de de waterdruk in de CV-ketel te laag is of merkt u water rondom de ketel op? Dan heeft u mogelijk te maken met een lekkage aan uw CV-ketel.

Het is nodig om eerst de waterdruk op te meten. Bij nieuwere installaties kan dit via het display dat op de ketel aanwezig is. Bij oudere CV-ketels kunt u dit aflezen op de manometer aan de onderkant of de zijkant van de ketel. De druk moet tussen de 1.2 en 2 bar zijn. Indien deze waardes afwijken dan kunt u het beste contact met ons opnemen zodat wij een accurate meting kunnen uitvoeren.

CV-ketel lekkage

Image credit: Freepik